Hímesháza - Stiffoller Treffen 2022.

2022.09.04.

Hímesháza Német Önkormányzata invitálására Mucsi is is képviseltette magát az eseményen

Himesháza idén ünnepli, hogy 300 éve, 1722-ben Stift Fulda, azaz Fuldai Apátság területéről németek érkeztek és telepedtek le falujukban.

A jubileum alkalmából Himesháza Német Önkormányzata Himesházára invitálta a fuldai német leszármazottakat, így Mucsit is, hogy egy Stiffoller Treffen keretében megünnepelhessük közös gyökereinket. Az eseményen több falu is reprezentálta magát, mint Závod, Kisvejke, Palotabozsók, Babarc, Feked, Székelyszabar, hogy megmutassák egymásnak, milyen értékeket őrzünk őseink hagyatékából, legyen az népviselet, ének, zene, tánc, gasztronómia vagy kézművesség.

Az Együtt Mucsiért Alapítvány a helytörténeti múzeum számos kiállított darabjával hívta fel falunkra az érdeklődök figyelmét. A mucsi delegációt a mucsi nyugdíjas klub képviselte, akik társaságához csatlakoztak a Mucsiból elszármazott, kedves ismerősök is.

Köszönet Gommermann Györgynének és Gommermann-Kincse Kittinek, hogy népviseletben képviselték falunkat.

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!